Novosti

|
Autor: Administrator

Projekt Rural-Eno-Gastro je završen

Projekt Rural-Eno-Gastro (REG): Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja uspješno je završen. Tijekom 15 mjeseci provedbe izvršene su sve aktivnosti koje su rezultirale revizijom studijskih programa Stručnog studija Prehrambena tehnologija i Stručnog studija Vinogradarstva-vinarstva i voćarstva te izradom standarda kvalifikacija za 3116976 - Prehrambeni tehnolog i 3212756 - Inženjer vinogradarstva. Svi ciljevi projekta su ostvareni.

Projekt Rural-Eno-Gastro (REG): Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja uspješno je završen.

Tijekom 15 mjeseci provedbe izvršene su sve aktivnosti koje su rezultirale revizijom studijskih programa Stručnog studija Prehrambena tehnologija i Stručnog studija Vinogradarstva-vinarstva i voćarstva te izradom standarda kvalifikacija za 3116976 - Prehrambeni tehnolog i 3212756 - Inženjer vinogradarstva.

Svi ciljevi projekta su ostvareni te s nestrpljenjem iščekujemo nove natječaje kako bi aplicirali nove projektne ideje.

 

Tijekom 15 mjeseci provedbe izvršene su sve aktivnosti Svi ciljevi projekta su ostvareni 

|
Autor: Administrator

Aktivnost Opremanje laboratorija

Sukladno projektu Rural-Eno-Gastro (REG): Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja izvršena je aktivnost Opremanje laboratorija. U sklopu ove aktivnosti nabavljeni su laboratorijski aparati Komora za inkubaciju sa fenom 53 L  te Autoklav (40 l). Oba aparata potrebna kako bi se osigurala kvaliteta obrazovanja studenata u području Prehrambene tehnologije i VVV-a. 
Komora za inkubaciju sa fenom 53 L namjenjena je  poradi inkubiranja preparata na kolegiju Mikrobiologija i Mikrobiologija hrane dok je Autoklav (40 l) potreban poradiradi sterilizacije opreme i hranjivih podloga potrebnih za izolaciju i uzgoj mikroorganizama.

|
Autor: Administrator

Aktivnost Uspostava i održavanje e-učionice

Elektronička učionica je novi način bavljenja znanjem - pohranjivanje, prikupljanje, organizacija, širenje znanja i pristup znanju. E-učionica će studentima i zainteresiranim korisnicima  poslužiti i kao "vodič" do izvora znanja dostupnog na webu. Također vode korisnika do e-knjiga, e-časopisa, web stranica i multimedijskih sadržaja. U njima će  korisnici moći pronaći opise e-knjiga, recenzije čitatelja, popise najčitanijih i najpopularnijih knjiga. Uspostavom e-učionice želi se potaći studente na uporabu alata za e-učenje,  novih obrazovnih programa, te ostalih sadržaja prilagođenih on-line korištenju i samoučenju. Uspostava elektroničke učionice doprinijet će  obogaćivanju postojeće knjižnice Veleučilišta u Požegi. 

|
Autor: Administrator

Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja

U sklopu projekta Rural-Eno-Gastro (REG): Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja, financiranog od strane Europske unije - Strukturni i investicijski fond - Razvoj ljudskih potencijala koje provodi Veleučilište u Požegi u suradnji s Veleučilištem u Slavonskom Brodu, završena je aktivnost „Ishodi učenja i kurikulumi“

Tim stručnjaka održao je niz predavanja i radionica na temu kurikularne reforme, primjene ishoda učenja i kvalifikacija.

Također je završena aktivnost „Predavanje WSET vinska škola“ u kojoj su članovi projekta prošli sustav edukacije o karakteristikama svjetske ponude vina.

|
Autor: Administrator

Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja

Poštovani,

 

u sklopu projekta Rural-Eno-Gastro (REG): Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja, financiranog od strane Europske unije - Strukturni i investicijski fond - Razvoj ljudskih potencijala koje provodi Veleučilište u Požegi u suradnji s Veleučilištem u Slavonskom Brodu, pozivamo Vas na seriju predavanja pod nazivom: Ishodi učenja i kurikulumi u sklopu manifestacije PRAKSOM U ZNANOST.

Tim stručnjaka održat će  niz predavanja i radionica na temu kurikularne reforme, primjene ishoda učenja i kvalifikacija. Sva predavanja održat će se zgradi Veleučilišta u Požegi u dvorani "Dobriša Cesarić" u periodu od 22. veljače do 13. ožujka 2016. godine.

Raspored predavanja kao i imena predavača nalaze se u prilogu.

Nadamo se kako ćete prisustvovati navedenim predavanjima te Vas molimo da prijave izvršite na e-mail adresu reg@vup.hr do subote 20. veljače 2016. godine.

 

Veselimo se Vašem dolasku.

|
Autor: Administrator

Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja

U sklopu projekta „RURAL-ENO-GASTRO(REG): Stručno obrazovanje u funkciji održivog razvoja“  koji provodi Veleučilište u Požegi s partnerom Veleučilištem u Slavonskom Brodu a financirano iz programa Razvoj ljudskih potencijala Europskog socijalnog fonda prošli tjedan provedena je aktivnost Element projekta 5: Studijsko putovanje.

Svrha putovanja bila je napraviti usporedbu kolegija poljoprivrednog fakulteta u Lisabonu (The Instituto Superior de Agronomia (ISA)) s ishodima učenja poljoprivrednog odjela našeg veleučilišta i Veleučilišta u Slavonskom brodu. Namjera nam je bila uspostaviti dijalog s ciljem razmjene prakse i ideja u prijenosu znanja.

Uz posjet sveučilištu imalo smo priliku upoznati i vinsku regiju Quinta da Bacalhôa te vinarije José Maria da Fonsec i Quinta da Bacalhôa gdje smo se dobili uvid u tamošnje metode i tehnike uzgoja vinove loze i proizvodnje vina.

|
Autor: Administrator

CARNetova korisnička konferencija - CUC 2015.

Od 18. – 20. studenog 2015. godine sudjelovali smo na 17. CARNetovoj korisničkoj konferenciji - CUC 2015.

Razlog našeg posjeta bio je upoznavanje s najnovijim trendovima e-learninga kako bismo mogli što bolje započeti projektnu aktivnost uspostave e-učionice te izradu mobilne aplikacije.

Izradom e-učionice i m-aplikacije želimo potaknuti studente na uporabu novih tehnologija, olakšati komunikaciju na svim razinama (student <-> student; student <->profesor, ). Uporabom web 2.0 tehnologije želimo osigurati kontinuirani protok informacija te dodatno poboljšati sustav nastave.